Vaarwel 2020, kom hier 2021

English version

Ik herinner me nog de positiviteit toen 2020 voor de deur stond. "Het gaat mijn jaar zijn!", riepen we allemaal. Dromen en hopen. Dit jaar ging anders zijn. Het eerste plan  dat effectief doorging. Sommigen begonnen te wandelen, namen een hond of stoften hun fiets af. Ik begon salesvideo's, inspirerende TED talks en sociologische kloefen te doorploeteren.

Creatives kunnen een beetje chaotisch zijn, onzeker over hun werk en zichzelf onderschatten. Zonder al te veel stabiliteit leerde ik om te gaan met wat op mijn pad kwam en te chipoteren, zoals de meesten eigenlijk. Daarvan bewust zijnde, besluit ik de tijd die 2020 mij geeft te besteden om die koers te veranderen. Langzaam maar zeker injecteer ik wat planning in mijn leven. Ik was daar vroeger erg bang van, bang om te falen in dat plan. Nu zie ik het - meestal - als een soort richting waar ik uit kan en een bewaker van mijn grenzen.

Voor 2021 kijk ik uit naar mijn beslissing om het beheer over de print in eigen handen te nemen. Het is een volledig nieuw hoofdstuk waar ik klaar voor ben. De kunst van de print en het papier is een geweldige wereld om de kwaliteit en dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.

Voor 2020 kijk ik terug op enkele mooie momenten. Trekken in de hete zomer, tafelen met vrienden toen het mogelijk was en bakken met mijn hond in de droge tuin. Er waren ook mindere momenten natuurlijk, maar ik heb er veel van geleerd en ze zetten de koers uit voor het komende jaar.

Heb jij 2020 toegejuicht vorig jaar? Wat heb je geleerd en onthouden dat jouw koers zet voor 2021?

De tools en auteurs die mijn mindset hielpen en veranderden dit jaar:

PS. Dankjewel aan al mijn vrienden die er waren toen ik een video call persoon nodig had om tegen te praten. Ik kan niet wachten jullie terug te zien in 2021.

PSS. Ik kijk er zo naar uit om terug zorgeloos te kunnen reizen!

Using Format