Terug een creatieve en positieve flow krijgen

English version

Dankzij een nieuw inzicht slaag ik er weer in om om 6:00 kwiek uit de veren te springen en het maximum uit mijn dag te halen. Hoe ik dat doe? Ik plan eerst mijn niet-werkgerelateerde prioriteiten in en doe mijn werkgerelateerde prio's errond. 

Ik houd van werken. Ik  houd van mijn werk, dus ik kan er altijd mee bezig zijn. Het is ook nooit af. Dat herken je misschien. Daardoor komen andere prioriteiten, die niets met werk te maken hebben, er soms niet aan toe hun tijd te krijgen. Waardoor ik me schuldig voel en minder productief bezig ben met mijn werk. Daardoor ben ik er langer mee bezig en blijft die vicieuze cirkel draaien.


Eerst het leven, dan het werk

Op Instagram maakte ik kennis met de account van Ashley Gartland en die deelde de suggestie die voor mij nu heel goed werkt. Schrijf je top vijf prioriteiten op en plan de levensgerelateerde eerst in in je agenda. De werkgerelateerde prio's plan je errond.

Nadenken over je prioriteiten is al even een oefening op zich, maar ik kwam eruit: orde, beestjes, zelfzorg, creativiteit, werk. Doordat ik alles rond mijn werk plande, kwamen de andere prioriteiten niet voldoende of zonder regelmaat aan bod. Aangezien ze me wel energie bezorgen en ik ze kan afmeten in tijd, kon ik er een betere balans van maken. Nu heb ik een joekel van een ochtendroutine die me een voldaan gevoel geeft en me dus erg productief maakt. Ik maak mezelf koffie en geef de dieren eten en aandacht, ruim op en schrijf mijn gedachten op. Ik integreer al wat yoga in die handelingen of rol de mat effectief nog uit. 


Jezelf inspireren

Daarna geef ik mezelf ruimte voor een creatief blok dat tot niets moet leiden. Ik verkramp vaak in mijn creatief proces omdat ik iets goed wil maken, maar krijg stress als ik zie dat iets niet lukt. Ik leer mezelf toestaan slecht te zijn en gewoon te experimenteren. De volgende stap is dat ook met meer mensen dan alleen mezelf te delen. 

Door de lockdown is inspiratie halen uit de normale bronnen niet meer mogelijk. Ik vind het heerlijk om in een koffiebar te zitten met noise cancelling oordopjes en te observeren wat er om me heen gebeurt. Dat is al een tijdje niet meer aan de orde en gewoon in de stad wandelen, daar voel ik me ook niet goed bij. De creativiteit moet ik nu dus in mezelf zoeken en mijn eigen bron zijn. Door dat blokje elke dag daarvoor vrij te maken, lukt dat. In dezelfde lijn dat niemand anders je gelukkig kan maken, alleen jijzelf kan dat. 

Onderstaande Ted Talk gaat over het jezelf toestaan niet goed te zijn in je doel. De herhaling en het "beter iets dan niets"-principe is wat me bij bleef.

Ik hoor het graag als deze post interessant voor je was! 

Using Format