Julie Landrieu I Mindful & Connecting Photographer

Over dromen en inspiratie

Hoe gaat het met je? Heb je je draai al wat kunnen vinden? Ik hoor het graag.

De maatregelen zijn enkele weken verlengd. In plaats van 5 april, blijven we twee weken langer thuis. Veilig. En hopelijk gezond. In de ziekenhuizen is het oorlog, maar echt bewust zijn we daar niet van. We mogen daar enorm dankbaar voor zijn.

Ondertussen hebben we onze eigen strijd te voeren. Thuis, met onszelf, met onze huisgenoten. Ik ben al heel dankbaar dat ik dit nu meemaak, met een huisgenoot die soms wat op mijn zenuwen werkt, maar humor behoedt ons voor zware feiten. 


Dromen over parkings

De rare dromen, die kende ik al, maar nu kent iedereen ze. Welke dromen heb jij? Keren ze terug? Eén van de meer onschuldige dromen die ik had was mezelf telkens terugvinden in een heel grote parking, met veel etages en verschillende blokken. Daar telkens mijn auto terugvinden en obstakels moeten overwinnen.

Ik zocht online op wat dit kon betekenen en ja hoor, ik ben niet de eerste die droomt over reusachtige parkings. Een uitleg die ik zinnig vond was deze :


Even pauzeren dus, zei mijn onderbewuste. (Afbeelding: https://www.auntyflo.com/dream-dictionary/parking-lot)

Ik voelde me inderdaad overweldigd door alle ideeën die ik had en de to do list die groeide en alle projecten die ik wou afwerken. Waardoor ik terug verlamde. Herkenbaar? 

Sinds enkele dagen heb ik een nieuwe techniek die me vooruit helpt. In plaats van een volledige dag aan één discipline te wijden, geef ik mezelf 60 minuten de tijd om aan een project per dag verder te werken. Het noopt me sowieso de grote projecten in stukjes op te kappen. Ik houd mijn vooruitgang bij in Trello en gebruik de brain.fm app om me aan dat uur te houden (Brain.fm een maand gratis proberen). Soms loopt het dan nog uit, maar ik heb tenminste een voldaan gevoel achteraf. En dus minder stress. 

Dus schrijf je dromen gerust eens op en google de betekenis. Wie weet wat je ontdekt. De VRT-nieuwsredactie heeft er ondertussen ook een artikel over geschreven.


Ik droom over parkings. En jij?

Nog wat inspiratie

Dankzij een vriendin ben ik nu ook bezig aan 21 days of abundance. Elke dag krijg ik een opdracht en een meditatie-oefening. Ondertussen ben ik aan dag 14 en kijk ik uit naar het volgende bericht. De oefeningen zijn niet altijd eenvoudig en je kan altijd kiezen of je ze wil doen. Het is tot op heden een verrijking geweest. 


Waar ik nog mee wil afsluiten is een mooi interview dat ik heb gezien met Magali De Reu en Seth Godin. Het gesprek is midden maart opgenomen via de webcam en gaat over omgaan met corona en het leven. Een aanrader. 


Oh ja, voor Paard Verzameld heb ik ook een video opgenomen over hoe ik in deze tijden mijn dag doorbreng. Wat denk je?


Using Format