Mijn celebrity crushes

Heb je ooit al stil gestaan bij de keuze van je celebrity crushes? Waarom net die beroemdheid? Na dit artikel misschien wel.

Om mezelf accountable te houden, heb ik een 30-day-writing-challenge-blad gevonden met schrijfopdrachten. Ik kies er vandaag eentje uit om over te schrijven die ik zelf leuk vind en jij misschien, hopelijk, ook leuk vindt om te lezen. Drie celebrity crushes.

Scarlett Johansson

De grootste celebrity crush die ik heb: Scarlett Johansson. Net als mezelf ook van 1984, leer ik haar kennen op Filmnet+ (nu Prime) in films zoals The Horse Whisperer met Robert Redford en North met Elijah Wood. De paarden hebben er veel mee te maken, maar met ouder worden blijf ik haar volgen. Ze probeert de lokroep van de reclamewereld heel lang te weerstaan, door niet in te gaan op de aanbiedingen. Dat vond ik erg straf van haar. Toen ze toch toegaf aan de grote geldsommen - how could you not - was ik eerst teleurgesteld, maar dan las ik dat ze eindredactie en controle had over het eindresultaat. Ze was toen twintig denk ik. 

In Woody Allens Match Point was ze niet van de magerste meer, toonde ze zich met vetrolletjes en al, waw! Tegenwoordig staat ze weer strak in het lijf, voor de verschillende actievrouwen die ze neerzet. Heerlijke vrouw. 

Als fotograaf zou ik haar ooit heel graag fotograferen. In Gent, in het café van de bioscoop Studio Skoop aan het Sint-Annaplein, hing(hangt?) een heel grote foto van haar op de rode loper van Cannes. Gefotografeerd door Kris De Witte. Uren heb ik naar dat beeld gestaard, een ambitie visualiserend over wanneer en hoe ik haar voor mijn lens zou hebben. 

Michael Fassbender

In X-Men First Class bracht hij me in tranen, de scène waar hij met zijn mentale kracht een gigantische satelliet weet te verschuiven. De scène is zo intens en geloofwaardig dat ik met hem mee voel. Zijn pijn op dat moment omzetten in iets nuttigs ook. 

Qua uiterlijk is hij een en al man. Harde kaaklijn, indringende ogen, stoere stem en atletisch lichaam. En een gekweldheid die hij telkens heel goed weet uit te spelen. De kwetsbaarheid die hij toont en durft tonen zijn onweerstaanbaar. Zo’n man fotograferen zou een geweldige dag zijn. Enerzijds door de esthetische trekken, anderzijds door de energie die hij uitstraalt. Er zo over schrijven, besef ik dat ik met Dorien Biesmans heel hard bezig ben om dit voor vrouwen uit te werken, maar nu ik erbij stil sta, zou het ook heel goed mogelijk zijn dat mannen een veilige plaats zoeken om zich sterk én kwetsbaar op te stellen. Als jij nu aangesproken voelt, spreek me aan, ik ontmoet je graag.

Waar is die top drie?

De top drie vervolledigen is best een moeilijke. Ik heb erg lang moeten nadenken voor ik op de proppen kwam met een naam. Ik heb er namelijk nog verschillende. Jennifer Lawrence, James McAvoy, Olivia Wilde en Alexander Skarsgaard. En de lijst kan nog langer. Ze hebben elk uitgesproken gezichtskenmerken en vertegenwoordigen in hun rollen meestal intelligente, krachtige mensen. Hoewel Jason Momoa er als guilty pleasure zeker bij kan, en hij in de realiteit vast een intelligente kerel is, kenmerken de eerstgenoemden meer wat mij aantrekt. 

Je leert best wel veel bij als je nadenkt over de keuze van je celebrity crushes. Ik hoop dat je dit zowel entertainend als inzichtelijk vond. Als je zin hebt, doe gerust zelf even de oefening en deel je bevindingen. Ik ben erg benieuwd.

Using Format