Maak werk van die bucketlist

Eindelijk zeeën van tijd om door je digitaal archief van foto’s te gaan en ze tot leven te brengen aan je muur, een feestje of een boek. Maak werk van die bucketlist.


Zo veel afleiding die wegvalt, de ene valt in een zwart gat, de andere - waaronder ondergetekende - ziet verveling als een deugd waar creativiteit de kans krijgt zich (opnieuw) te ontplooien. Stel die bucketlist op of overloop ze even. Wat staat erop dat je graag nog wil doen? Nu is het uitgelezen moment om een planning uit te werken om je doelen te bereiken. Of er mee aan de slag te gaan!


Ik heb bijvoorbeeld eindelijk mijn keuzes gemaakt in welke fotoproducten ik wil verkopen. Er zijn er zo veel op de markt, in alle vormen en formaten, maar ze passen niet allemaal bij mij. Dat houdt me echter niet tegen af en toe eens een nieuw product uit te testen dat wel eens leuk is om in huis te halen om jou te inspireren je foto’s tastbaar te maken.


Iets nieuws proberen


Zo nodigde drukwerknodig.nl me uit om één van hun producten te testen en ik koos voor kurk. Op het grootste formaat, A1, haha. Ik ben altijd nieuwsgierig naar producten die ik nog niet zo veel zie en was dus best benieuwd naar het resultaat. Om het bedrijf een uitdaging te geven, koos ik voor de prachtige foto met de twee Dalmatiërs aan de grote graffitimuur. Account manager Sophie raadde me aan de optie een witte coating onder de foto kiezen voor een optimaal resultaat. Dat was een goede zet. 


Een dag later, na de doorgevoerde bestelling, belt een oranje uniform aan met een groot, licht pak. De geur als ik de doos open doe is wennen. Vensters moeten open om te verluchten en dat een week lang. Dat is even een mindere, maar  belangrijk om mee te geven. De beeldkwaliteit is voor de rest pico bello en is een prachtig kurken (prik)bord.


Drukwerknodig.nl is in de eerste plaats een drukker en geen fotoproductleverancier. Met die wetenschap bekeek ik hun website wat verder en kwam heel veel leuke producten tegen. Vooral voor events zoals flesetiketten, krijtbordstickers en tafellakens gaat mijn fantasie in overdrive. Ubans vierde verjaardag staat voor de deur.


Breng je eigen boek uit


Waar het beste van de twee werelden volgens mij samenkomen, is in hun productie van boeken. Daar hebben ze ook de meeste ervaring in. Wie een scenario of een boek aan het schrijven is, kan hier vanaf één exemplaar al zijn of haar eigen boek uitgeven. Als dat geen goesting geeft om eraan te beginnen! Ik geef het toe: een boek uitgeven staat ook op mijn eigen bucketlist. 


Je kan de pdf laten nakijken alvorens je print, een absolute aanrader vind ik. Verder kan je een leeslintje toevoegen en de boeken apart laten verpakken in een plastic zakje, al is dat niet zo milieuvriendelijk. Begin je al te dromen? Ik wel.


Maak er het beste van


We hebben vooralsnog geen idee hoe de komende weken, maanden zullen evolueren, maar het einde zal er komen. Maak het beste van de situatie en probeer nieuwe dingen uit in de vrij gekomen tijd. Leer mediteren of ga aan de slag om alles op voorhand klaar te hebben voor de feestjes die er onvermijdelijk zullen zijn als we elkaar weer innig mogen omhelzen en blij samen te zijn. Wat is een betere manier om dat te doen met tafellakens, flesetiketten en onderzetters met het gezicht of tafereel van je gezin, gezicht van jezelf, kind of huisdier.


Wil je ondertussen zelf foto’s leren maken of bewerken en zie je het zitten om online begeleid te worden? Geef me een seintje, ik help je graag op weg. Using Format