Een maand in uw kot, wat doet dat met je?

Beperkt worden in je gaan en staan heeft ook zijn voordelen. Een heleboel afleiding valt weg en het is weer duidelijk waar je hart ligt.

Eerlijk, de dagen vliegen hier voorbij. De wekker staat af, er moet minder, er mag minder. Maar ik kan meer. Ik heb geen menskinderen, zeg ik er wel bij. Heel veel bewondering voor iedereen en mijn vrienden die hun kids entertainen. Gisteren nog een video call met mijn favoriete mensen in Mechelen. Een blije peuter die door het scherm springt. De ouders gingen me ook nog eens terugbellen als hij niet in zijn goede doen was, haha. Ik ben verliefd op dat kereltje. Andere vriendinnen zie ik hun creativiteit vieren. Verveling is het beste medicijn voor een creative block.

Fitbit revival

De wekker staat dus af en ik slaap genoeg. Mijn fitbit polst me terug sinds vorige week dinsdag en ik zag onmiddellijk dat ik wat aan mijn stapjes moest doen. Met Uban wandel ik nu ’s avonds grote toeren. Waar ik vroeger de auto nam om naar de losloopweide te rijden, een kleine twee kilometer, stap ik die nu met gezette tred door. 

Overdag is het te druk voor hem. Dat was vroeger wel anders. Hij heeft zich gelukkig wel aangepast. Overdag krijgt Uban nu een dosis zoek- en snuffelspelletjes. Volgende week woensdag wordt hij vier jaar, het apengedrag begint er al een beetje uit te groeien. 

De puppygekte

Ik schrik dan ook van de berichten dat veel mensen plots een puppy in huis willen halen om iets te doen te hebben. Neem het van mij aan, het is zoals een klein mensenkind in huis halen. Het is vermoeiend, niet voor een week of een maand, maar voor enkele jaren. Doe het die beestjes alsjeblieft niet aan ze terug af te staan als ze niet meer passen. Ik heb ondertussen genoeg asielhonden ontmoet en gefotografeerd om te voelen welke trauma’s die honden met zich meedragen.

Ayla van MOOB puppycoaching op maat schreef er een mooie blog met infographic én downloadbare PDF over. Het is een aanrader.

Business wise

Professioneel kom ik niet buiten, het mag ook niet. Het heeft enkele positieve effecten. Het lukt me om meer afstand te nemen en de zakelijke blik op mezelf te richten, wat ik vroeger aartsmoeilijk tot onmogelijk vond. Voor andere bedrijven werken, geen probleem. Voor mezelf, hmm. Daar lijkt nu verandering in te komen. 

De ontelbare ideeën die constant opborrelen zorgen er momenteel wel voor dat ik mijn overzicht voortdurend verlies. Ik ben iemand die focust op details en jarenlang erg ad hoc heb gewerkt. En dat ging. Maar nu is er tijd om aan projecten te werken, iets waar ik al lang naar uitkijk, maar een beetje verloren in loop. Gelukkig is er Katrijn van I support creatives. Nog twee weken lang geeft ze een uur gratis consult aan creatievelingen die tips kunnen gebruiken om hun magnifiek brein te ordenen. Dit schreef ik als feedback aan haar: 

“Ik denk dat als ik de eerste stap al zelf kan zetten, je me er snel tien meer zal kunnen laten zetten. Ik hoop het je binnenkort te kunnen vertellen!”

Yoga

Last but not least, is de rol van yoga terug net iets bewuster in mijn leven. Ik focus me nu net iets meer op houdingen die de longen en keel zo veel mogelijk ruimte en beweging geven. De sleutel zit in de verlengingen, dus het lang maken van je nek en je lichaam. Ik ben vooral met mijn eigen practice bezig, waardoor ik minder beeldmateriaal heb gedeeld. Wie graag meer weet, geef gerust een seintje.


Houd je goed en gezond en hopelijk tot binnenkort.

© 2020 Julie Landrieu
Using Format