De pandemie geeft mij een duwtje in de rug

Blijven vooruit kijken, stil staan en dieper ademen. De pandemie geeft me dat duwtje in de rug om de betere versie van mezelf te blijven onderhouden.


Ik herinner me in januari nog de juichende berichten: 2020 zal een jaar van verandering zijn. Het nieuwe decennium tegemoet, een jaar ouder en pakken zelfkennis erbij. En hoe. Het virus maakte in China toen al amok. 

Ik herinner me nog dat ik mijn vader er begin februari op aansprak: “Het is toch maar een gewoon griepvirus?”. Die vader, in een vorig leven huisarts, was er niet helemaal gerust in. “Er is niet veel geweten over dat virus, dus voorzichtigheid is geboden.”


Toen de sociale media meer begonnen te berichten over Covid-19, begreep ik het niet en vroeg mijn vrienden om uitleg. De ernst van de situatie begon eindelijk door te dringen.


En nu zitten we thuis. Als introvert ben ik sowieso al een huismus en lijken de maatregelen niet zo’n hele grote impact te hebben. Maar de psychologische kant is niet te onderschatten. Ik merk snel dat er hier en daar wat stress binnensijpelt en ik meer nood heb om op mijn ademhaling te letten, mijn yogaroutines bewuster uit te voeren en ik andere uitlaatkleppen opzoek zoals boeken en Netflixdocumentaires.


Kortom, de pandemie geeft me dat duwtje in de rug om de betere versie van mezelf te onderhouden en te blijven nastreven. Niet te vervallen in paniek en emotie.


Als fotograaf zonder perskaart mag ik de straat niet op, dus ik blijf binnen. Enkel met mijn hond kom ik nog buiten en maak daar dankbaar gebruik van. Ik ben plots veel actiever op sociale media, om mezelf en mijn vrienden te verstrooien met leuke berichten. Want humor.

Ik heb ondertussen al enkele webinars achter de rug, over hoe met klanten omgaan, creativiteit en hoe online fotografielessen aan te bieden. Mijn fotoarchief is de grote to do, een overweldigende to do haha. Een taak om in kleinere stukjes op te splitsen.


Als creatieve generalist bied ik mijn diensten nog aan, er is zo veel dat kan gebeuren nu om je dienstverlening te optimaliseren. Eindelijk tijd om die website te updaten, bedrijfscommunicatie te organiseren en dergelijke. Je hebt een zaak, neem (terug) controle.


Als iemand die gelooft in geven en in je kracht staan, blijf ik graag tot je dienst om je te helpen deze periode door te komen of je te helpen aanpassen. Ik sta open voor suggesties, feedback over hoe ik jou het beste kan helpen. 

Onderstaande een greep weetjes die misschien inspiratie kunnen bieden voor de komende weken.


Laat ondertussen gerust weten hoe het met je gaat, wat jij doet om er het beste van te maken en welke tips jij eventueel hebt die je zou willen delen.


Netflix (recent bekeken)

  • Inside Bill’s Brain - Decoding Bill Gates
  • Better Call Saul
  • Hot Girls Wanted: Turned on
  • Abstract: The Art Of Design
  • The Goop lab with Gwyneth Paltrow
  • Titans
  • Iliza Schlesinger (allemaal!)
  • The Good Place
  • Daniel Sloss


Interessante apps

Stoic 

https://www.stoicroutine.com

Vraagt ’s ochtends en ’s avonds naar hoe je je voelt, geeft ademhalingsadvies, meditatie en dagboekoefeningen. En leuke Seneca-citaten. Ik gebruik de gratis versie en dat is voldoende.

Snapseed 

Snapseed - Google Play

‎Snapseed - App Store

Mijn go to fotobewerkingsprogramma op de smartphone. Op mijn instagram zijn de meeste beelden met deze app verwerkt.

Whereby

https://whereby.com

Heel handige webruimte om te kunnen videobellen met mensen. Gewoon url delen en klaar. Geen software downloaden of account aanmaken. Gratis tot vier personen.

Later

https://later.com

Deze planningstool is gegroeid uit een focus op instagram, maar biedt ondertussen ook facebook, twitter en pinterest aan. In de gratis versie kan je al heel wat bekokstoven en uitproberen.

Yoga with Adriene

https://www.youtube.com/user/yogawithadriene

Adriene is technisch geen applicatie, maar haar yogavideo’s vind ik zelf heel goed. 

Using Format